Információk

CserszegtomajCserszegtomajcserszegtomaj.lap.hu/9-99hu17062729822009-07-06 16:43:232024-01-26 13:43:02Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2009
Hirdetés

Meghatározás

Fesztivál, várszínház, dobogómajor, szállás, hévíz, térkép, panzió, wellness. Szinte egybeolvadt már a három szomszéd településsel, a gyógyfürdőjéről híres Hévízzel, a kastélyáról országosan ismert Keszthellyel, és Rezivel, ahol egy festői várrom található. A Balaton közelsége is sok vendéget csábít a településre. Saját nevezetességei is méltán teszik népszerű üdülőhellyé Cserszegtomajt. Egyik híressége a 32 méter magas Margit-kilátó, amelyben felvonó is működik. A kilátó mellett található az az országos hírű arborétum, amelyet Horváth Jenő, a kilátó építője hozott létre, és benne több száz fenyőfaj megtalálható a világ számos országából. Európában is egyedülálló az 52 méter mély, és három kilométer hosszan feltárt kútbarlang, amely csak vezetővel látogatható. A település névadója a Cserszegi Fűszeres nevű bornak, amely 1988-ban Londonban elnyerte a Világ Bora címet. A helyi borút egyesület is róla kapta nevét. Másik nevezetesség a látványnak is csodálatos Várszínház, amely mellett egy boronaházakból álló kis skanzen is látogatható. A volt iskolaépületben található a Paraczky Ferenc emlékterem, honismereti és iskolatörténeti kiállítással. A látnivalók megtekintése mellett sportolási lehetőségeket biztosít a 2006-ban átadott sportpályája. Új szolgáltatás a 2007 májusától működő Teleház. A település rendezvényei közül kiemelkedik a nyári nemzetközi Szabad Művészet Alkotótábor, a májusi Falunap és Orbán-napi borverseny, a július első hétvégéjén megrendezett Borfesztivál, szeptemberben pedig a Szüreti Napok.

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Információk
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés